Erweitern Sie Ihr Wohnzimmer mit einem Polycarbonat-Baldachin

Dan is een stijlvolle polycarbonaat overkapping aan je gevel de oplossing. Polycarbonaat is bij uitstek geschikt als beglazing voor overkappingen omdat het licht van gewicht is, veel licht door laat en uitermate slagvast is. Bovendien laat het zich eenvoudig monteren en is in combinatie met de juiste materialen onderhoudsarm. Al deze voordelen zorgen voor extra woonruimte én -genot, tegen een relatief lage investering.

Uitvoeringen
Het materiaal, dat in de markt ook bekend staat als Lexan ™, is verkrijgbaar in uitvoeringen dubbelwandig en massief. De dubbelwandige variant wordt vooral gebruikt voor overkappingen omdat deze sterk is en bovendien dankzij de luchtlaag tussen de platen een isolerende werking heeft. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende kleuren, zoals helder en opaal. Door mogelijkheid om het polycarbonaat in de constructie te combineren met verschillende materialen kun je de overkapping kiezen die bij de stijl van jouw huis past.

Montage
De montage is relatief eenvoudig doordat we een speciaal ontwikkeld profielsysteem van aluminium aanbieden. Dit systeem past precies bij de platen en bevat alle profielen en toebehoren die je nodig hebt zoals; dakgoot, eindstuk, muurprofiel, schroeven en tape. Een beetje handige klusser kan het in principe zelf. Anders zijn er in elke regio voldoende bedrijven te vinden die je kunnen helpen met de montage.

Andere toepassingen rondom huis
De kenmerken van polycarbonaat maakt het materiaal niet alleen geschikt voor overkappingen, maar eigenlijk voor alle toepassingen rondom je huis waar lichtdoorlaat en licht gewicht belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het zelf maken van een tuinkas, lichtkoepel, een zwembad- of vijveroverkapping, luifel of tuinhuisje.